top of page

 

​Tandlæge Nimmi Holstein har en passion for at rette tænder med Invisalign. Han elsker det æstetiske ved at gøre tænder og smil smukkere. Nimmi har arbejdet med Invisalign i otte år og har stor rutine på grund af de mange behandlinger han har lavet. Istedet for at tage gummi aftryk i munden, skanner han tænderne med en ultra præcis Invisalign 3D skanner. Nimmi Holstein underviser også andre tandlæger i brugen af Invisalign.​

 

USYNLIG TANDRETNING  MED INVISALIGN

 

Invisalign er en højteknologisk tandretnings-behandling uden metalbøjler, bestående af en række næsten usynlige, aftagelige skinner, som du udskifter hver anden uge med et nyt sæt skinner. Hver skinne, der fremstilles individuelt til dine tænder, er forskudt med ca. en kvart millimeter. Så for hver skinne du udskifter, flytter tænderne sig – lidt efter lidt, uge for uge – indtil de er rettet på plads! Nemt og elegant.

 

Hvorfor rette tænder?

Tænder der er skæve slides væsentligt mere og holder i kortere tid, end tænder der er rettet ind i balance. Skæve tænder samler madrester og bakterier der kan give dårlige ånde og tandsygdomme. Skæve tænder kan også belaste både dit bid og kæbeled. Lige og rettede tænder er meget nemmere at holde rene og tændernes levetid og biddets sundhed forlænges væsentligt. At investere i et smukt smil er en gave, der giver glæde både til dig og dine omgivelser, for ikke at tale om bedre sundhed.

 

Hvorfor retter man tænder med Invisalign?

Det er sjældent at voksne der ønsker mere lige tænder, har lyst til at få togskinner på. Det fleste syntes at det er for grimt, ubehageligt og kompliceret.  Netop til denne målgruppe tilbyder vi på vores klinik i Charlottenlund, en computerstyret tandretning der hedder Invisalign. I stedet for metalbøjler anvendes skinner i klar plast, som du kan tage ud, når du skal spise eller børste tænder – og klikke på plads igen bagefter.

Fordelene ved Invisalign® til forskel fra de gammeldags traditionelle ”togskinner” er at plastskinnerne er næsten usynlige.  Du kan spise nøjagtig, som du plejer – fordi skinnen nemt kan fjernes og sættes tilbage igen efter måltidet. Tandbørstning og god mundhygiejne bliver meget nemmere.

 

Computerstyret tandretning

Vi scanner dine tænder med vores 3D laser scanner, der med vores højteknologiske tandretnings-software laver verden mest præcise digitale model af dine tænder. Vi bruger ikke længere gammeldags gummiaftryk, da de ikke er præcise nok til vores ønsker.
Ud fra denne digitale scanning laves din behandlingsplan, så den kan ses og interaktivt bearbejdes i 3D på vores computer. Du vil se din tandretningsfilm og den serie af bevægelser, dine tænder gennemgår i løbet af behandlingen. Det giver dig mulighed for på forhånd at se, hvordan dine tænder kommer til at se ud, før, under og efter din behandlingen er færdig.

Når du har godkendt behandlingsplanen på din Invisalign 3D film, fremstilles dine gennemsigtige Invisalign skinner til dig. Disse skinner klikker du uden på dine tænder og de bæres døgnet rundt, undtaget når du skal spise eller børste tænder. Som regel skal der også limes nogle små plastik knapper på tænderne, som man har på under behandlingsforløbet. Disse knapper virker som minature joy-stiks der sikrer at tænderne rettes hurtigt og præcist. I sjældne tilfælde kan det komme på tale at åbne nogle af kontaktpunkterne mellem tænderne, nogle få brøkdele af en millimeter, for at behandlingen kan glide nemt og hurtigt frem.

 

 

Hver anden uge skifter du til næste skinnen i rækken til du er færdig. Undervejs, hver 4. til 6. uge foretager vi kontrol af, om tandretningen forløber, som den skal – og foretager eventuelt justeringer. En Invisalign behandling er ofte hurtigere end traditionel tandretning med togskinner og tager fra få uger til over et år alt efter hvor meget der skal rettes.

 

Hvordan vedligeholdes tandretningen?

Efter endt behandling, skal det opnåede resultat bevares med noget der holder tænderne på plads. Dette kan gøre enten ved at lime en metaltråd bag på tænderne eller at sove med en natskinne, eller begge dele. Så længe tænderne fastholdes efter behandlingen, er man sikker på at de ikke flytter sig igen.

Provider

bottom of page